Sparg profile de FACEBOOK
D'ale lu' Duță

Sparg profile de FACEBOOK

iunie 23, 2020

Acum ceva vreme eram prin Buzau si ma intalnesc cu un baiat care lucreaza pe TIR si discutand cu el ma intrebat cu ce ma ocup in afara faptului ca stia ca eu stau mult pe internet si discutia a fost cam asa ceva 🙂

“Auzi ma tu esti cu calculatoarele?”

Da 🙂

“Nu ma ajuti sa sparg un profil de FACEBOOK? ca am o gagica si cat sunt plecat pe tir vreau sa vad cu cine vorbeste

Poti sa ma ajuti? “

Da,eu sunt programator web ,lucrez cu html

“Deci nu te pricepi ,sa inteleg?”

Nu..

“Da,parca ai zis ca esti cu calculatoarele,pff …vai de capul vostru”

Nu știu de câte ori am auzit această întrebare de la prietenii mei. „Frate, știu că tu le ai cu calculatoarele, ajută-mă și pe mine să sparg parola de Facebook a prietenei/prietenului mele/meu, te rog”.

Motivele pentru care cineva ar dori să spargă parola contului de Facebook a unei persoane sunt multe la număr, nici nu trebuie să le enumăr pe toate. Poate că și tu ai dorit cândva să poți afla parola de Facebook a iubitei tale, ori a soției tale, pentru a afla dacă aceasta te înșeală sau nu. Și viceversa evident, nu doar bărbații sunt geloși. Că tot e faza cu egalitate, să spunem că atât femeile cât și bărbații sunt în mod egal geloși.

Citesti si   Nu iti prezenta iubita la un prieten mai 'smecher' decat TINE

Se poate sparge parola contului de Facebook?

Dacă m-ați fi întrebat asta ieri, vă spuneam că „e posibil, dar e foarte, foarte, foarte dificil!”. Trebuie să specific acest lucru, niciodată, dar absolut niciodată nu am vrut ori încercat să sparg parola de Facebook a cuiva. Nici măcar la rugămintea prietenilor mei, pentru că a) este ilegal și b) nu vreau să am probleme. Ca să spargi o parolă de Facebook ieri, aveai nevoie de alte unelte, de un keylogger și de mai multe scheme.

Am aflat o știre de pe thehackernews.com cum că un utilizator de Facebook a reușit să spargă în câteva minute, o parolă de Facebook. M-am gândit că trebuie să fie ceva mai complicat, dar când m-am uitat la videoclip, unde user-ul arată cum se poate sparge o parolă de Facebook mi-am zis că nimeni nu mai este în siguranță! Și pe bună dreptate.

Cum spargi o parolă de Facebook?

Pentru a sparge o parolă de Facebook, user-ul Prakash a folosit opțiunea de „Forgot Password” de pe site-ul aflat în stadiul beta aparținând Facebook și anume beta.facebook.com și mbasic.beta.facebook.com.

Odată inițiată procedura de resetare a parolei, Facebook transmite un email cu un cod de verificare pentru a permite utilizatorului (în cazul nostru persoana rău intenționată ce dorește să spargă o parolă de Facebook) să încerce un brute force attack.

Citesti si   Cum să reacționezi dacă te confundă cu un lache flaușat

Vulnerabilitatea (care cu siguranță va fi rezolvată cât de curând) constă în faptul că Facebook nu a pus nicio limitare a numărului de încercări. Poți încerca combinațiile de cifre fără să fi blocat și banat de Facebook.

Demonstrație video

În concluzie

Nu vă sfătuiesc să încercați vreodată să spargeți parola unui cont de Facebook, această acțiune contravine Politicii Facebook cât și, conform legii este interzis.

Această vulnerabilitate a fost transmisă către echipa Facebook în data de 22 februarie 2016 și confirmată pe data de 2 martie 2016.

 266 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *