De ce este bine să-ți lași copilul să se murdărească
Sfaturi

De ce este bine să-ți lași copilul să se murdărească

mai 30, 2020

Cele mai recente statistici legate de comportamentul copiilor sunt îngrijorătoare. Copiii petrec mai mult timp în interior, în fața televizoarelor și a dispozitivelor mobile și se joacă în aer liber mai puțin timp.

Cercetătorii spun că ar trebui să modificăm aceste obiceiuri spre binele copiilor noștri, pentru ca ei să se poată dezvolta într-un mod armonios. 

În acest sens, diverși horticultori și educatori s-au adunat pentru un seminar unic, interactiv, care a avut ca subiect central murdăria și beneficiile acesteia. În seminar s-a discutat despre cum să construiești medii în aer liber pentru a le oferi experiențe noi copiilor.

„Tot ce am făcut până acum a fost să îi protejăm pe copii de accidente și am uitat că, în multe cazuri, avem ce să învățăm chiar și din unele incidente’, a declarat unul dintre educatori, potrivit  atlantic.ctvnews.ca

Un alt expert în domeniul dezvoltării copiilor și pasionat al plimbărilor în natură, consideră că accidentele și loviturile joacă un rol important în procesul de învățare al copiilor.

Citesti si   Cum să câștigi tone de urmăritori Instagram cu ușurință

„În mare parte, problema este că oamenii nu acceptă ideea că cei mici ar trebui să își asume riscuri în joacă”, a spus acesta.

De cele mai multe ori, poate chiar din comoditate, părinții le limitează expunerea la activități în aer liber și, în schimb, îi mențin în casă și în fața televizorului. Expertul spune că acest lucru este foarte nociv pentru dezvoltarea timpurie a celor mici: „ Dacă stau prea mult timp în casă, ei dezvoltă un comportament mai agresiv față de cei din jur. Dacă ies la joacă, acest lucru nu se mai întâmpla și copilul devine mai sociabil’, a mărturisit specialistul.

Experții recomandă și folosirea metodelor alternative pentru depreinderea obicieului de a ieși cât mai des la aer liber, cum ar fi aducerea de lucruri din exterior în interior.

„Pot aduce bețișoare, frunze, flori și crengi în interior. Pot aduce zăpadă, pot aduce orice doresc, astfel încât să poată avea în continuare o experiență senzorială’, au mai spus specialiștii.

Citesti si   Mesaje de 1 martie, Mărțisor. Ce sms-uri, felicitări şi urări puteţi trimite cu ocazia venirii primăverii? 2021

 234 total views,  3 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *